top of page

Betongtak

Betongtak är ett väldigt starkt materialval som håller väldigt bra för svensk väderlek. Med ett bra underarbete då man byter ut både råspont, läkt, underlagspapp tillsammans med en modern betongpanna så ska ert nya tak hålla i 30-40 år.

Papptak

Papptak är ett bra val vid en takomläggning när lutning är som lägst och det är även då som kraven är som högst. Ett papptak där man har gjort ett bra förarbete med att kontrollera råsponten undertill så att den är i bra skick ska hålla i 20+ år. Vanliga tecken när man ser att det är dags att lägga om sitt papptak är när det är uppenbara sprickor i pappen. Extra noga är det kring genomföringar såsom avloppsluftare, skorsten eller ett takfönster.

Plegeltak

Plegeltak är ett plåttak med ett utseende som ska efterlikna betongpannor. Ett plåttak är väldigt hållbart och kan med rätt underhåll ha en livslängd på 40-50 år. Plegeltak kommer även i många olika färger för att passa ert projekt så bra som möjligt.

Shingeltak

Shingeltak är ett väldigt hårt och slittåligt material i glasfiber som både är prisvärt som klarar sig utmärkt för det svenska klimatet samt att det är brandsäkert. Ett korrekt lagt shingeltak kommer att ha en livslängd på 20-30 år. Tecken på att det är hög tid att byta ut sitt shingeltak är när fogningarna och överlappningen håller på att släppa.

bottom of page